Nieuws/Evenementen

[27 februari 2015] Eindsymposium FOOTyWEAR en TICOON

Graag nodigen wij u uit voor ons slotsymposium op 27 februari 2015.
 
Op het programma staan verschillende nationale en internationale sprekers die de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van voettypologie en protheses zullen presenteren. De uitnodiging vind je hier. Vergeet niet in te schrijven vóór 16 februari via www.mobilab.be/symposium.
 

[25-28 augustus 2013] TICOON op ESB 2013 in Patras

Dit jaar waren we te gast op de universiteit van Patras, Griekenland, voor het 19e European Society of Biomechanics congres. Naast onderzoek dat gericht is op biomedische ingenieurwetenschappers werden ook talrijke projecten voorgesteld met een duidelijke link naar de klinische praktijk. Zo werden de MOBILAB projecten A-Footprint, TICOON, APPLODYNSCA en ACTOR met een mondelinge presentatie voorgesteld aan de wetenschappelijke wereld door respectievelijk Luiza Muraru, Ingrid Knippels, Tom Saey en Lore Van de Perre.  Meer informatie over ESB en het congres is terug te vinden op www.esbiomech2013.org.

[24 mei 2013] Meting eerste proefpersoon

De eerste proefpersoon werd eind mei 2013 opgemeten.  Op de foto is te zien hoe de druksensoren worden aangebracht.  De eerste meting is alvast goed verlopen.

[12 oktober 2012] Netwerk evenement – MOBILAB stelt nieuwe projecten voor

MOBILAB heeft drie nieuwe projecten, TICOON - FOOTyWEAR - ARTHE voorgesteld aan de geïnteresseerde Vlaamse KMO's en tevens potentiële partners.  Tijdens een lunchmeeting werd er informatie gegeven over de precieze inhoud en het verloop van de onderzoeksprojecten. Verder werd er door Inge Arents van het IWT toelichting gegeven bij de rol van gebruikerscommissies in TETRA en CORNET-onderzoeksprojecten, en werden de voorwaarden tot deelname aan de projecten uitgelegd.  De lunchmeeting werd afgesloten met een netwerkreceptie en er was tevens gelegenheid tot bezoek aan het MOBILAB ganglabo en de robotische gangsimulator.

Voor meer informatie omtrent de inhoud van deze projecten of indien U interesse heeft in actieve deelname als bedrijf, organisatie of onderzoekspartner, aarzel niet om ons te contacteren : info@MOBILAB-khk.be


[1 oktober 2012] Robotische gangsimulator van MOBILAB trekt aandacht van Motion Control

Motion Control, het vakblad voor factory en process automation, heeft in de editie van oktober 2012 (nr 81) ruime aandacht besteed aan de robotische gangsimulator die ontwikkeld werd binnen het OVERAS II project.
Het volledige artikel vindt u hier.

[september 2012] Drie nieuwe TETRA onderzoeksprojecten goedgekeurd

Wij zijn bijzonder verheugd te kunnen meedelen dat het IWT drie TETRA onderzoeksprojecten binnen MOBILAB heeft goedgekeurd, genaamd TICOON, FOOTyWEAR en ARTHE. ARTHE en FOOTyWEAR krijgen bovendien een internationale dimensie door een uitbreiding binnen het kader van het Europese CORNET onderzoeksprogramma, respectievelijk met Duitse en Poolse partners.
De onderwerpen van de nieuwe onderzoeksprojecten zijn:
  • TICOON: Ontwikkeling van een optimalisatietool voor individuele configuratie en uitlijning van onderbeenprothesen.
  • FOOTyWEAR: Innovatief design van schoeisel gebaseerd op biomechanische en psychologische parameters.
  • ARTHE: Ontwerp van een actieve intelligente draagbare orthese met geverfde EMG electroden voor therapeutisch thuisgebruik met opbouwende feedback.
Voor meer informatie omtrent de inhoud van deze projecten of indien U interesse heeft in actieve deelname als bedrijf, organisatie of onderzoekspartner, aarzel niet om ons te contacteren : info@MOBILAB-khk.be